Кейт почете Ямайка с избора си на облекло, местните обаче я посрещнаха с протести

Кейт почете Ямайка с избора си на облекло, местните обаче я посрещнаха с протести
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.03.2022
  • Share:

При кацането си в Ямайка Кейт носеше яркожълта рокля в цвета на националния флаг на страната. На официална вечеря пък се появи в смарагдово зелено с бижутата на Елизабет Втора

 

 

 

Кейт и Уилям продължават своето приключение по време на кралското турне по случаи платинения юбилей на кралица Елизабет Втора.

 

Двамата кацнаха във вторник на летището в Ямайка и бяха тържествено посрещнати от високопоставени лица.

 

Принц Уилям и съпругата му Кейт бяха посрещнати с възгласи вариращи от "Осанна" до "Разпни го" в Ямайка. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж бяха аплодирани от тълпа, скандираща "Обичаме ви, обичаме ви", но преди това на летището ги очакваше протест срещу монархията на Карибския остров, където им заявиха, че са нежелани персони там.

 

 

Приятните емоции на двойката в страната обаче започнаха със споменатия протест на ветровитото летище "Норман Манли". 100 души ги очакваха там и призоваха островът да стане република и Великобритания да плати репарации за робството.

 

 

Херцогинята обаче сияеше в жълта рокля на Roksanda, съчетана с бели обувки на висок ток и стилни обеци и изглежда зашеметяващо, както винаги. 

 

 

Изборът му никак не е случаен – жълтото е един от цветовете на националното знаме на страната домакин. По този начин кралското семейство отдава почит на нейната история и култура (за сравнение, при кацането на Белиз Кейт носи синя рокля от дантела).

 

 

Втората визия, с която херцогинята се появи на официално събитие в Ямайка, ни остави без думи. Мястото е резиденцията на генерал-губернатора – сър Патрик Алън.

 

 

Роклята в смарагдовозелено е дело на дизайнерката Джени Пакман, а изборът ѝ не е случаен – зеленото е един от цветовете на националното знаме на Ямайка. Виждаме и отличителен аксесоар, който херцогинята си позволява да носи сравнително рядко и само на официални вечерни събития – лентата на Дама от Големия кръст от Кралския викториански орден. Визията е завършена с диамантени обеци и гривна, които принадлежат на самата Елизабет Втора.

 

 

Истината е, че за първи път от началото на кралското турне херцогът и херцогинята на Кеймбридж се сблъскват с негативната реакция на хората. Въпреки топлото посрещане от много местни жители и добронамереността на официалните лица, нарастващото напрежение в карибските държави, където кралицата остава държавен глава, се усеща все по-силно.

 

По-рано в същия ден, по време на срещата с министър-председателя на Ямайка Андрю Холнес стана ясно, че кралското посещение може да реши редица проблеми. 49-годишният политик е най-младият лидер в историята на Ямайка, а по време на презизборната си кампания обещава на своите гласоподаватели да превърне държавата от конституционна монархия в република.

 

Според източници Кейт и Уилям са наясно с протестите и негативните нагласи към присъствието им на Карибите.

 

По план кралското им турне продължава на Бахамите.

 

 

Станете почитател на Класа