Козунаците на Линда удариха 50 лева килото

Козунаците на Линда удариха 50 лева килото
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.03.2022
  • Share:

Kозунак, направен от ръцете лично на премиершата Кирил Петков Линда, тази година за Великден удря 50 лева килограма. Специалните празнични сладкиши тази година са по-скъпи заради всеобщата инфлация, но от заведението, собственост на министър-председателя, напомниха, че те са уникални за страната, защото не съдържат глутен. 

 

Линда отново меси 2 вида - със стафиди и плодове, или шоколад и бадеми и ги продава, в ограничени количества, в два варианта - 450 грама за 29 лева и 1000 грама за 49 лева. 

 

 

 

Поръчките започват от 11 април и приключват на Велика събота. Сводна продажба Линда Петкова не предвижда. 

 

На въпроса какво всъщност съдържат козунаци... без глутен, тя отговаря, че приготвя брашното си сама - от тапиока, ориз и картофи. За страдащите от диабет обаче тази комбинация също не е подходяща заради високия гликемичен индекс и на ориза, и на картофите. За съжаление, Петкова не приготвя нисковъглехидратни козунаци. 

 

Доста са запитванията на страницата й, която тя лично менажира, дали е възможно да се поръча празничен сладък хляб, без захар, но съпругата на министър-председателя се оказа, не ползва заместители на тръстиката. Средната дъщеря на семейството е пациент с диабет тип 1 и все пак стевията и агавето не присъстват в рецептите на Петкова. 

Станете почитател на Класа