Билидъвчетата се завръщат

Билидъвчетата се завръщат
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.03.2022
  • Share:

Прическата с къдрици, лепнати на челото или бузите, е на мода през 20-те години на миналия век, но от три години много момичета я припознават за своя.

 

Това се дължи на популярния тийнейджърски сериал “Еуфория”, където героините носят точно такива билидъвчета - както се наричат подредените къдрици. Тяхното име се дължи на американската актриса Били Дав, звезда на нямото кино, родена през далечната 1903 г. Тя първа украсява главата си с тях.

 

В “Еуфория” стогодишните буклички е навила покрай лицето си актрисата Алекса Деми, изпълняваща ролята на Мади Перес. Тя сама си е измислила тази външност и се е харесала в нея.

 

Билидъвчетата са подходящи и за дневна, и за вечерна прическа, за пусната и вързана на опашка коса. Могат да бъдат направени лесно в домашни условия само с помощта на гел за коса, четчица за вежди или мигли, дори с мека четка за зъби, и с лак за по-непослушните кичури.

 

Билидъвчетата се завръщат

 

Първа стъпка: внимателно изтеглете желания кичур, намажете го с гел и го срешете с четчицата така, че косата да застане в една плоскост.

 

Втора стъпка: придайте на кичура желаната форма на “охлювче” с помощта на пръстите, фиксирайте го с лак и го прилепете към челото или слепоочието.

 

Както виждате, няма нищо сложно, нито са нужни професионални инструменти. За да постигнете външността на актрисите от “Еуфория”, добавете самозалепващи се кристали и ярък грим.

Станете почитател на Класа