Най-красивият плаж в Европа

Най-красивият плаж в Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.02.2022
  • Share:

Европа има много красиви плажове – някои от тях със ситен пясък и възможност за релакс, други са сурови, опасни и труднодостъпни.

 

 

Когато туристите трябва да избират кой е най-красивия плаж на континента, естествено е вниманието е да бъде насочено към южната част на Европа – към слънчевите дестинации, топлите морета и красивите острови.

 

Районът на Средиземноморието е пълен с примамливи плажове, където човек може да се почувства наистина в рая. Най-красивият плаж в Европа е точно такова място. Неслучайно той е окичван с тази титла години наред.

 

 

За поредна година платформата Tripadvisor обяви своите награди „Изборът на пътешествениците“. В тях са посочени най-добрите дестинации в различни категории според отзивите на хиляди туристи.

 

В категорията „Най-хубав плаж“ на най-предна позиция от европейските плажове е Спиаджа дей Конили (Spiaggia dei Conigli) или Заешкият плаж. Той е класиран на 8-о място.

 

 

Това страхотно кътче е скрито на малкия остров Лампедуза близо до бреговете на Сицилия. То е любимо място за плуване на местните хора заради своите ясни и плитки води.

 

В допълнение към това има бял пясък, на който можете да се излежавате блажено цял ден. Контрастът между кристалните сини води и скалистия бряг е поразителен.

 

 

Ако искате да сте по-активни, можете да си донесете екипировка и да се гмурнете, за да опознаете живота под водата.

 

На 10 минути пеша от плажа е центърът на града, където има ресторанти и малки магазини.

 

 

Ето какво пишат в Tripadvisor за плажа неговите посетители:

 

„Най-добрият плаж на острова досега, но и най-натовареният. Пеша отнема около 15 минути по улицата, за да се стигне до там. Отваря в 8.30. Постоянно го обявяват за най-добрия в Еевропа и сигурно има причина за това. Водата и цветът на пясъка са толкова уникални. Нямам думи“.

 

 

„Претъпкан, дълго ходене, но определено си струва да се посети. Подгответе си хапване и храна, планирайте да останете за по-дълго, тъй като ходенето е дълго. По-добре да ходите до там със затворени обувки. Великолепна гледка, кристално чиста вода.“

 

 

„Едно от чудесата на света. Плаж с бял пясък, тюркоазени води, охлаждащ морски бриз. Пригответе се за 20-минутно ходене, за да стигнете до плажа, но когато стигнете, ще имате чувството, че не сте на Земята.“

 

Станете почитател на Класа