Съветска лимузина ЗИС-110

Съветска лимузина ЗИС-110
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.05.2021
  • Share:

Цената на един или друг автомобил се определя не само от нейните технически характеристики, но и от онези усещания, които той предизвика в своя щастлив собственик. 

 

Едно е, че когато седнеш в колата, изпитваш дълбоко чувство на собствено достойнство, и е съвсем друго, когато възприемаш предстяощото пътуване като чисто мъчение. 

 

 

Почувствай се като крал на пътя с тази лимузина 

Легендарният ЗИС-110, станал първият следвоенен съветски автомобил, се продава в руски сайт за продажба на коли. Продавачът на рядката лимузина, произведена през далечната 1948 година, е жител на Москва, който е решил да не афишира името си. 

 

 

Пробегът на колата, по думите на продавача, е само 10 000 километра. 

За транспортно средство, което вече е над 70 години, това никак не е лошо. 

 

 

Съветската лимузина е снабдена с 8-цилиндров бензинов двигател, обемът му е 6 литра, а мощността 140 конски сили. Не е известно, дали по колата са били извършвани реставрационни работи. Колата е със задно предаване. Скоростната кутия има 3 степени. 

 

 

Собственикът на автомобила твърди, че колата няма нужда от каквито и да е ремонти. Той иска за нея 57 милиона рубли (около 125 000 лева). 

Черната съветска лимузина от представителния клас е била пусната в производство през 1945 година. 

 

 

Естествено, елитната кола не е била предназначена за работниците и селяните, а за партийните величия. 

За 11 години производство са произведени само 2989 екземпляра с различни модификации. През 1956 година производството е преустановено. 

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа