Страшна фобия над 20 години мъчи Сашка Васева!

"Имам тежка клаустрофобия - страхувам се от затворени пространства. Това е основната причина още да не съм решила дали да участвам в новия сезон на "ВИП бардър". Предполагам, че ще ми отнеме още време, преди да взема окончателното си решение."Това разкри ексклузивно пред в. "България Днес" легендата на българския попфолк Сашка Васева. Изпълнителката е едно от имената, които най-усилено се спрягат за новия сезон на риалити шоуто, макар че тя още не е потвърдила официално дали ще се включи в телевизионно предизвикателство.

"От предаването неизменно ме търсят през последните години и водим продължителни преговори, като накрая им отказвам, тъй като имам своите съображение. И тази година преговорите са дълги", каза още Сашка. И допълни: "Основният ми проблем е клаустрофобията. Правилата на играта изискват да стоим затворени в помещения и вратите да са заключени. Мен това не ме устройва, защото започвам да се чувствам изключително зле. Също така знам, че няма как за мен да бъдат създадени отделни правила и всички трябва да бъдем равнопоставени".

Васева разкрива, че е била диагностицирана с клаустрофобия през далечната 1985 година. От тогава се бори с този проблем, но няма никакъв положителен резултат. "Не знам да има някакво лечение, въпреки че това не е заболяване, а фобия. Някои хора се страхуват от високо, други - от летенето със самолети, докато аз се страхувам от затворени помещения", добави легендарната изпълнителка на десетки хитове.

Преди време Сашка обясни, че е горда с отказа си да участва в предишно издание "ВИП брадър" и го е направила заради децата си. Продуцентите не са били съгласни синът и дъщеря й да влязат в къщата, а тя на свой ред е обяснила, че за нищо на света няма да се отдели от тях. Сега певицата заяви, че е готова на компромис и е възможно временно да е без децата си, за да се включи в предаването. Големият проблем обаче си оставал страхът от затворени пространства.

"От финансова гледна точка предложението на "ВИП брадър" е изключително добро. Дават ми сериозна сума пари, заради която си струва да участвам. Но първо трябва да го реша и да се преборя със самата себе си", коментира Васева.

На въпрос дали не се притеснява, че ще бъде орезилена и ще се дълбае в личния й живот, Сашка отговори спокойно: "Толкова много е било злоупотребявано с моето име през годините, че няма накъде повече. Няма как да се притеснявам, защото вече съм слушала и чела всичко за себе си. Истината е, че едно такова участие може да ми докара единствено положителни дивиденти. Хората може най-накрая да видят, че не съм чак толкова лоша, колкото се опитват да ме изкарат медиите. Може най-накрая да видят добрите ми страни и да си променят мнението за мен, което години наред е налагано в публичното пространство", каза още фолкпевицата.

Сашка е тясно свързана с "ВИП брадър" през последните години, тъй като често е канена в живите телевизионни студия, в които се коментира поведението на участниците. През последния сезон тя се явяваше като защитник на колежката си Луна и се справяше повече от отлично със задачата си.

Участието на Васева в риалити формата се очаква с огромен интерес заради желанието на аудиторията Дупнишката Мадона да разкаже за отношенията си с митичните Братя Галеви. Събиранията и разделите на Сашка със съпруга й Христо Бакърджиев са друг силен сюжет, който може създаде интересни моменти в предаването. 

"Знам, че целта на шоуто е да постави участниците в нестандартни ситуации и да провокира различни емоции у тях. Но това не ме притеснява - мога да се справя. Казала съм на екипа на предаването, че ще си помисля още известно време и тогава ще бъда готова с отговора си. Всички информации преди това, че съм потвърдила влизане в къщата, просто не отговарят на истината и са свободни съчинения на някого", завърши в типичния си стил Сашка Васева.

Станете почитател на Класа