Историята на Опра Уинфри или как едно бедно момиче се превърна в ТВ звезда (СНИМКИ/ВИДЕО)

Опра Гейл Уинфри е родена 1954 г. в щата Мисисипи. През първите ѝ шест години дрехите ѝ буквално са били ушити от чували за картофи. Живее с майка си, но бяга от нея, защото е била сексуално насилвана от роднини и приятели на майка си. Отива да живее при баща си Върнан, който бил бръснар и бизнесмен.С пълна стипендия успява да влезе в държавния университет на Тенеси. Тогава започва да работи в сферата на радиото и телевизията.
През 1976 г. заминава за Балтимор, за да е водеща на токшоу. Продукцията се превръща в хит и Опра е негова водеща в продължение на 8 години, преди по-голяма телевизия да я привлече с нейно собствено сутрешно предаване.

Едва за няколко месеца успява да изпревари цялата си конкуренция и застава начело на рейтингите. Става още по-известна след ролята си в продукцията "Цветът лилаво" на Стивън Спилбърг.

През 1986 г. започва свое собствено шоу - Шоуто на Опра Уинфри. Излъчва се по 120 различни канала, общата аудитория, която го следи е около 10 млн. човека. 



За първата година шоуто печели 125 млн. долара, от които 30 били за Уинфри.

Скоро придобива пълните права върху шоуто и основава своя продукционна къща и започва да печели все повече и повече пари.
Основава и издателска къща, която помага на много неизвестни автори да достигнат до списъците с бестселъри.
Историческото предаване приключва излъчването си през 2011 г., а Опра създава свой собствен канал.

Въпреки тежкия старт, две години по-късно отново е в заглавията на вестниците.



Печели публиката с признанието на Ланс Армстронг в ефир, че е използвал стероиди, за да спечели състезанието "Тур дьо Франс" седем пъти.

Опра Уинфри е и отдаден активист за правата на децата. До момента е събрала над 51 млрд. долара от дарения.



През 2013 г. е наградена с най-високия цивилен медал - Президентският медал на свободата.

 

 

 

http://vbox7.com/play:f1a85e933a&affid=4

Станете почитател на Класа