Каква е истината за тайните общества (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тайните общества - от векове са обвити в мистерия, а зад някои са били, или и в момента са, някои от най-влиятелните хора в света. Масони, тамплиери, "Опус деи", "Братството на смъртта" - последователите им са милиони души по целия свят, а слуховете за тях и каква е истинската им дейност и цел - дори повече. "Череп и кости" е едно от най-старите студентски общества в Америка, познато още като "Братството на смъртта".  




Орденът е основан през 1832 година с подкрепата на Йейлския университет. Впоследствие той оказва вляние върху политиката на държавата, върху дейността на спецслужбите, върху икономиката и финансите – тъй като към него принадлежат немалко висши правителствени чиновници и най-богатите бизнесмени на САЩ. Една от конспиративните теории е, че това общество стои зад създаването на ЦРУ.


Орденът на илюминатите
(от латински: illuminati – просветлени, озарени) е тайно общество, основано в Германия, през 1776 г.



Целта на ордена е била чрез просвещение да се постигне морално възвишаване на човека, което да обезсмисли господството на едни хора над други и да подкрепи половото равенство и образованието на жените, религиозното влияние. Те са обвинени в тайни опити да направят световна революция. Твърди се, че те все още не са заличени и имат голям контрол върху света.


Билдербергите - група влиятелни личности, които организират тайна неофициална ежегодна конференция в някои от най-известните хотели или курорти по света.




Тя се състои от около 130 участници, мнозинството от които бивши президенти, министри, банкери и собственици на средства за масова информация. Входът и присъствието на тази конференция се осъществяват само чрез лична покана. Името си взимат от хотел "Билделберг", в който се срещат през 1954 година. Според конспиративни теории групата се опитва да създаде световно правителство.


Масони - за официална дата за създаването им се счита 1717 година, но според документи от 1300 година те се споменават още тогава.



Събиранията им минават под формата на ритуали, а самите масони казват, че целта им е нравствено усъвършенстване, благотворителност. Чърчил, Марк Твен, Бенджамин Франклин. Смята се, че масоните са около пет милиона души.


Опус деи - мафията, която решава какво да става във Ватикана.

Според конспиративните теории това е скритата мисия на ордена. Той възниква в Мадрид през 1928 г. по инициатива на испанския свещеник Хосемария Ескриба. Членовете му влияят на решенията на кардиналите. Последователите му в цял свят са около 89 000 души, а буквално името му означава "Божие дело".


Тамплиерите - един от най-ранните християнски военни ордени, основан през 1118 година.





1307 година е издадена заповед за разрушаване на ордена и за избиване на членовете му. Рицарят Юг дьо Пайен е обявен за първи Велик Магистър на Ордена. Великата одисея на тамплиерите продължава почти две столетия. В началото на 14 век всичко се променя, когато идва и заповедта. Според твърденията днес единствената му дейност е благотворителна. Но според твърденията в сянка това далеч не е така.


Научете повече за тайните общества в приложеното видео

 

 

http://vbox7.com/play:dbdebc6bee&affid=4

Станете почитател на Класа