Кои са причините за женската изневяра

Много хора все още не приемат факта, че и жените може да имат сексуални фантазии, които искат да осъществят с друг мъж, а не със постоянния си партньор. Така постепенно в обществото се е установило схващането, че интимната страна на връзката интересува жената много по-малко от мъжа. И че жените изневеряват по-рядко. Но много проучвания по темата казват, че полови различия по темата за изневярата няма, пише Elle

Къде да търсим корена на женската изневяра?

За жената в секса е важна емоционалната близост, докато за един мъж усещането за нещо ново е на преден план. Ето защо жените свързват в по-голямата си част изневярата главно със загуба на вътрешната връзка с партньора си. Тя прекрасно осъзнава, че нейната невярност разрушава съюза й. Но защо тогава продължава връзката с друг мъж? Кое я движи?

1. За изневяра е достатъчно жената да има ниско самочувствие

Постоянното желание да бъде харесвана е двигателят, който придава вкус на изневярата. Жената има нужда да усеща своята притегателна сексуалност – това й дава самоувереност.

2. Загуба на близост – още една крачка към изневярата

Често жената се чувстват като господар на къщата – тя е майка, грижовна домакиня, често е равностоен източник на доходи, а дори и основен. Тази роля води до промяна в отношенията и тя започва да изпитва недостиг на време, за да се погрижи сама за себе си. Партньорът в живота на жената може прекрасно да задоволява сексуалните й потребности, но в страничната връзка тя да получава грижата и отношението, които не усеща у дома. Такива може да са например постоянните обаждания, подаръци, доверието в общуването... Представителите на силния пол нямат такава голяма нужда от подобна проява на емоционална свързаност, но тя често е причина за недоразумения във връзката. 

3. Завишени очаквания на партньора и недостатъчно секс

Повечето жени си представят идеалните отношения с мъж като такива, които отговарят на твърде високи изисквания. Като например, че той трябва само с мисъл да отгатва желанията й, настроенията й и мислите й. И че трябва винаги да намира в него подкрепа, защита и разбиране. Но в отношенията между партньорите невинаги нещата са гладки – има възходи и падения. Самолюбието обаче заставя много жени да търсят подкрепа извън семейството.

Що се отнася до сексуалната страна на връзката, разбира се, че жената също изпитва и физическа наслада от интимния контакт не по-малка от тази, която изпитва един мъж. Понякога се случва сексуалният темперамент на жената да превъзхожда този на партньора й. Тогава някои жени предпочитат паралелна сексуална връзка, която да запълва липсите.

Всяка изневяра носи негативи. И каквито и да са причините за женската изневяра, неприятният факт е не защо се е случила, а как ще живеят партньорите след нея.

Станете почитател на Класа