Има ли атака срещу българския попфолк?

Преди няколко дни най-известният телевизионен канал за попфолк покани по повод своята годишнина всички харесващи този вид музика на грандиозен концерт. Това предизвика в общественото пространство и интернет мрежата вълна от словесни атаки, иронични забележки, касаещ музикалния вкус и култура на желаещите да посетят събитието. В студиото на "Часът на Милен Цветков", за да коментират темата бяха поканени привърженикът на рок музиката Адриан Димитров, любителят на фолка Митко Озетов и Диджей Младо.

Според Адриан Димитров никой културен човек не би си позволил да слуша подобна музика и даде за пример хората с академичен статус като професорите и др. На това Митко Озетов опонира, че всъщност нито един културен човек не би си подволил подобни нападки срещу когото и да е. Димитров сподели още, че според него в този смисъл феновете на фолк музиката явно не се отличават с особена култура за разлика от рокаджиите и метълите, защото приемат твърде лично нападките и проявяват особена раздразнителност.

Водещият на предаването попита Диджей Младо дали наистина в заведенията все по-малко се пуска такава музика. Диджеят обясни, че не му е направило впечатление подобна тенденция, по-скоро всяко заведение пуска определен вид музика.

Диджеят изрази личното си мнение, че не трябва да се разграничава музиката на лоша и добра и съответно хората на лоши и добри. Според него това е последица от мутренските времена.

Милен Цветков завърши като каза, че противниците на попфолк музиката като атакуват анонсирането и подготовката на концерта на известната телевизия, всъщност придават на събитието по-голяма значимост, отколкото трябва.

Автор: БЛИЦ

Станете почитател на Класа