Кино иконата Клаудия Кардинале играе себе си в български филм (СНИМКИ/

Легендата на италианското кино Клаудия Кардинале играе самата себе си в нов български филм. Звездата пристана на режисьора Борис Десподов, който в момента снима филма Twice Upon A Time In The West ("Имало едно време един уестърн").Десподов разкри, че дори и личният апартамент на Кардинале в Париж е бил превърнат в снимачна площадка, тъй като накрая парите попривършили. Премиерата на лентата ще бъде на 7 октомври в Софийската опера и балет, на която ще присъства и италианската филмова звезда.

"Лесно се работи с нея. Тя е непретенциозен човек, бърза да си свърши работата. Хонорарът й не беше висок, но нямам право да го обсъждам. По-скоро тя направи жест към нас. Дори допълнителните снимки се съгласи да ги направи безплатно и то в нейния апартамент. Бяхме привършили с парите и там беше най-евтиното място", разказва още режисьорът в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Основната част от филма е заснета в най-популярното място от 60-те и 70-те години на миналия век за заснемане на "спагети уестърни" - пустинята Табернас в Южна Испания. Там е създадено и най-емблематичното кинопроизведение с участието на Кардинале - уестърнът на Серджо Леоне "Имало едно време на Запад". Всъщност българският филм е един съвременен прочит на "Имало едно време на Запад", както и реверанс към творчеството на големия режисьор Серджо Леоне.

Сюжетът на българския филм е базиран около героинята Мила (Диана Паскалиева), която бяга от садистичния си съпруг и попада в призрачен град в пустинята. Сюрреалистичният пейзаж е служил някога за декор на филмите на Серджо Леоне и местните жители живеят все още в сянката на старите уестърни. Мила намира работа, като домакиня в къщата на мистериозна възрастна жена и много скоро открива, че работи не за друг, а за самата Клаудия Кардинале. Между двете жени се ражда приятелство и те намират сили да се изправят срещу наближаващата опасност. Скоро в сюжета се появяват романтичен каубой и мистичен индианец и границата между реалността и фикцията започва да избледнява, а когато се появява злодеят всичко става като на кино.

Предлагаме на вашето внимание снимки на кино иконата, чрез които да си я припомним в нейната младост, както и видео с кадри от емблематичния спагети уестърн "Имало едно време на запад". /БЛИЦ







Станете почитател на Класа