В Австралия разрешават на 16-годишните да правят анален секс (СНИМКА 18+)

Прокурорът на щата Ивет Д'Ат ще проведе консултации с представители на нетрадиционно ориентирани малцинства, за да не бъдат засегнати техните интереси
Властите в австралийския щат Куинсланд са решили да намалят възрастта, при която със съгласието на двамата партньори да може да се практикува анален секс, съобщи The Brisbane Times. Инициативата е на прокурора на щата Ивет Д'Ат.
Това е единственият австралийски щат, където законодателно е вписано различие между вагинален и анален секс. При аналния досега възрастта, при която той бе разрешен при взаимно съгласие бе 18 години, а при вагиналния-16 години.

За да не се стигне до претенции от страна на хомосексуалистите, че с тази разлика се нарушават правата им, прокурорът предприема тази стъпка, обясниха от пресцентъра на Главната прокуратура на Австралия.

През 1989 година Австралия изключи хомосексуализма от списъка на престъпленията, но остави абортите като недопустимо действие, което се наказва по действащия в страната закон.

Преди да се свали възрастта за анален секс, прокурор Ивет Д'Ат ще проведе консултации с представители на малцинства, практикуващи нетрадиционен секс, за да се уточнят подробности и да няма засягане на техните права. /БЛИЦ

Станете почитател на Класа