Рязаха на парчета жива китова акула на пазар

Това е съдба, която е твърде жестоко да си представяме – да бъдеш бавно рязан на парчета, докато си все още жив. За съжаление, точно по този начин наскоро китова акула посрещна своя край, като бе разфасована и продавана пред голям брой купувачи на пазар в Китай.
Отвратителната гледка е заснета на камера, а видеото качено в Youtube. Клипа провокира сериозен гняв от страна на защитници на правата на животните и групи, защитаващи акулите.

На 20-секундното видео двама мъже режат акулата с огромен трион, започвайки от прелестната й опашка. След това мъжете започват да режат тялото на акулата, която се води застрашена, парче по парче, движейки се все по-близко към главата.

Вода и кръв текат от акулата, а снимащият се приближава по-близо към нея, показвайки как огромната риба се мъчи да диша. Вижда се как акулата страда, докато касапите продължават да я режат парче по парче.

Около 20 души, включително и малки деца, гледат касапницата, някои въздишат с ужас и казват: „Това е твърде жестоко".

Не е ясно къде е заснет клипа. Потребител на китайската социална мрежа Weibo обаче твърди, че е бил свидетел на сцената. По думите му тя се е случила на пазар в град Янгжан (Yangjiang), съобщава South China Morning Post.

Станете почитател на Класа