Чудо: Икона на Пресвета Богородица се моли заедно с миряни

Някои миряни от черквата Св. Чарбел в Сидни вярват, че са станали свидетели на чудо, докато са се молили в храма. Двама млади католици, които редовно посещават литургиите в черквата, са заснели как икона на Пресвета Богородица с Исус на ръце се моли заедно с тях. Двата клипа показват отблизо старата близкоизточна католическа икона, на които Богородица си движи устните, докато миряните се молят.

Иконата е окачена над олтара на черквата, като и двата клипа показват как устните на Богородица се движат в синхрон с молитвите. Младата католичка Кристен Кейроуз е първата, която е качила клип с молещата се Богородица във Фейсбук на 5 юли. Кристен казва, че тя е била в черквата заедно с двама приятели, когато единият от тях я сръчкал и й казал да погледне иконата. „Когато погледнах, не знаех какво трябва да видя, но после видях как устните й мърдат. Попитах моя приятел, дали това й е устата, а той ми отговори, че да. Побиха ме тръпки по цялото тяло. Не можех да повярвам на очите си. Постоянно мигах, за да се уверя, че не ми се привижда", разказва Кристен.

Откакто Кристен е качила клипа във Фейсбук, той е бил видян от над 41 000 души. Вярващите описват клипа като „чудо", докато скептици твърдят в социалните медии, че „чудото" се дължи на движение на камерата и осветлението в черквата.

Кристен обаче не е съгласна с тях. „Вярвам, че това е чудо. Не е само светлината, защото ние всички го видяхме едновременно. Защото устните й започваха да се мърдат, след това спираха, а после започваха отново да се движат", казва тя.

Джордж Акъри, след като се е запознал с клипа, твърди, че също е виждал Богородица да си движи устните, докато миряните се молят. Затова и той решава да заснеме чудото и да качи клипа във Фейсбук. Това той прави на 19 юли.

Станете почитател на Класа