Уникален момент: Майка чу сърцето на сина си 23 години след смъртта му

Слагайки глава върху гърдите на непознат, Джилиян Норис успя да чуе как ние сърцето на нейния син 23 години след смъртта му, причинена от автомобила катастрофа. Жената разказа как е била обзета от смес от емоции, докато е прегръщала 35-годишният Даниъл Титли, който е получил сърцето на детето й при трансплантация. Титли е бил само на 11 години, когато е получил органа от сина на Джилиян, Стивън, след като разбрал, че без ново сърце му остава само година живот. 14-годишният Стивън е попаднал в автомобила катастрофа в град Лийдс и е починал два дни след нея.

Даниъл, роден със сериозен сърдечен дефект, се срещна с майката на Стивън, след като решил да разбере името на донора. „Днес майката на моя донор сложи глава на гърдите ми и чу как сърцето на сина й бие. Тя бе обзета от емоции. Тя ме прегърна, за да чуе сърцето на сина си. Със сигурност за нея е било много тежко", сподели той. „Срещайки Джилиян, аз разбрах, че някой е трябвало да страда, за да оживея. Вече знаех това, но със срещата го осъзнах напълно", каза още Даниъл.

Джилиян на свой ред каза, че срещата за нея е била „удоволствие" и за нея „е било чест", че Даниъл е искал да се запознае с нея. „Беше смес от емоции, но ме успокоява това, че хора са получили повече време на тази Земя, което без донор не би било възможно", споделя майката.

През 1992 година Даниъл Титли е бил само на 11 години и много болен, със сериозни сърдечни проблеми. За първи път той е бил опериран едва когато е бил на три седмици. Следват операции, когато той е бил на пет и десет години.

Лекарите обаче му казали, че вече не могат да оперират сърцето му, което било дефектно още с раждането, и той се нуждае от ново. Месеци по-късно трагичната смъртна 14-годишно момче при катастрофа води до трансплантацията, спасила живота на Даниъл.

Живеейки вече 23 години с новото си сърце, Даниел, който днес е на 35 години, е почувствал, че е крайно време да се запознае с майката на своя донор. „Вече съм живял двойно повече с новото си сърце, отколкото със старото. Реших да отида в Лийдс , откъдето е донорът ми, за да намеря името му. Публикувах информация за моето търсене във Фейсбук и приятел ми каза, че е чел за ново телевизионно шоу, което търси за невероятни житейски истории, което може да ми помогне", разказва Даниъл.

Емоционалната среща между него и Джилиян се състоя във вторник в ефира на „Истински истории" на телевизия ITV.

Станете почитател на Класа