В Шотландия се отказват от поличките - жените ги тормозили

Барманите с килтове се отказаха от националната шотландска носия, защото им е омръзнало да бъдат тормозени от разхайтени жени, пише "Телеграф". В „Хутанани Пъб", в Инвернес, барманите вече носят панталони, след като са претърпели многобройни инциденти, в които някой се опитва да им надникне под килта.
Заместник-мениджърът на кръчмата – Иан Хауи – казва, че инцидентите главно се случват през уикендите, когато бара е претъпкан. На работниците им омръзнали групите гуляйджийки да им повдигат полите, за да видят дали са „истински шотландци".

„Когато момчетата събират чашите около тях се струпват големи групи подпийнали жени и ги питат дали са истински шотландци – и сами проверяват", каза Хауи. „Първите няколко пъти е забавно. Но когато има много клиенти, и всеки трябва да работи бързо, и ръцете ти са пълни с чаши, се чувстваш доста уязвим. Чудиш се дали ще счупиш чашите или пак ще ти вдигнат килта. За някои е забавно, за други е срамно".

„Може да изглежда забавно, но е и сериозно. Жените им пускат ръце под килтовете. Как си представяте аз да ида на ресторант и да пусна ръка под полата на сервитьорката? Веднага ще дойдат да ме приберат ченгетата. Грижа се за клиентите, но за мен също толкова важни са работниците. Не ги карам да правят нещо, което не искат. Явно ние мъжете сме наясно със сексизма. Може би дамите трябва да наваксат...", заяви зам.-мениджърът.

Говорител на Шотланското правителство заяви: „Всеки в Шотландия трябва да има правото да работи без страх от тормоз и е важно за мениджърите във всички работни среди да защитават това право на работещите".

Станете почитател на Класа