Жена си смени официално името за да си върне заключен профил във Фейсбук

Жена смени името си на Джемаройд Вон Лаала (Jemmaroid Von Laalaa), за да съвпада с псевдонима ѝ във Фейсбук и за да успее да влезе отново в заключения си профил, пише „Мирър". 30-годишната Джема Роджърс от Южен Лондон, която се занимава с холистична медицина, се регистрира в социалната мрежа през 2008 г.
Тя открива профила си под псевдонима Джемаройд Вон Лаала в опит да избегне досадни и нежелани покани за приятелство от стари приятели и непознати. Но миналия месец тя получава съобщение от Фейсбук с искане за идентифициране на истинското име и профила си. Объркана и притеснена, че профилът ѝ е заключен, Джема направила отчаян опит да обработи банковите си карти с програмата Фотошоп, за да докаже, че това е истинското ѝ име.

Един ден профилът на Джема обаче бил отхвърлен и тя не успяла да влезе повече в него. Тя написала електронно писмо до Фейсбук и обяснила какво е направила, изпратила също така истинската си лична карта с молба да я пуснат отново в профила ѝ. Отговорът бил, че не могат да потвърдят самоличността ѝ и профилът ѝ остава заключен. В отчаянието си тя променила името си и сега официално се казва г-жа Джемаройд Вон Лаала.

Въпреки всичките ѝ усилия, профилът останал заключен, дори след като изпратила на Фейсбук новия си личен документ. „Знам, че съм пълна глупачка, но и от Фейсбук се държат нелепо. Изхвърлена съм от профила си вече пет седмици и изгубих всичките си снимки, съобщения и ценни спомени", казва Джема. „Толкова много хора откриват профили с фалшиви имена, за да не могат непознати да ги добавят в приятелите си и да не се налага да отхвърлят покани от хора, които познават, но с които не искат да са „приятели" в мрежата".

„Но Фейсбук прекалиха, трябваше да установят, че това е истински профил, но под фалшиво име. Не мога да повярвам, че ме наказват така", добавя Джема. Джема дори била принудена да си издаде нови банкови карти и шофьорска книжка с новото име. Въпреки, че изпратила документите си на Фейсбук, тя получавала само автоматични отговори, които обещавали проблемът ѝ да бъде разгледан.

„Не мога да повярвам, че в момента нося това глупаво име и все още не мога да вляза в профила си", жалва се жената. „На всичкото отгоре не мога да разговарям с истински човек, получавам единствено системни съобщения, толкова е изнервящо". „Смехотворно е, срамувам се да кажа на хората, какво се е случило. Какво ще стане, ако жертва на тормоз иска да си открие профил във Фейсбук, но не иска хората да я намират и се е кръстила с псевдоним? Фейсбук имат прекалено много власт и всъщност е плашещо".

Станете почитател на Класа