McDonald's пусна миньони, които псуват

Световната верига за бързо хранене е обект на остри критики, след като пусна играчки на миньоните, които говорят така, сякаш псуват. Или по-точно казват на английски език „what the f***!" (Какво, по дяволите). Пластмасовите фигурки са давани на децата заедно с детското меню Happy Meal. Според първоначалния замисъл играчките е трябвало да казват три фрази на миньонския език – „para la bukay", „hahaha"и „eh eh".

Но внимателни родители из САЩ споделят видеа в мрежата, на които миньон от праисторическата ера прави звук, когато бъде разтръскан, който звучи като „what the f***", следвано от „all be damned" (всичко да върви по дяволите).

Безплатната играчка е част от комплект от общо десет миньона, раздавани от веригата за хранене по случай премиерата на филма „Миньоните" – предистория на анимационните филми „Аз, проклетникът". От McDonald's настоява, че родителите не чуват добре издаваните от играчката звуци. По думите на говорител на веригата, пещернякът говори „миньонски", който е комбинация от японски, френски, индийски, английски, испански и италиански и фактът, че звукът може да съвпада с псувня е чисто „съвпадение".

Станете почитател на Класа