Доклад: Появите на НЛО са се увеличили двойно през юни

Според международна група ловци на извънземни, броят на появите на НЛО се е удвоил през миналия месец. Общата мрежа за НЛО (Муфон) е регистрирала 1 179 мистериозни необяснени летателни апарата през юни – това е увеличение от 600 случая спрямо същия период на миналата година. Повечето случай, засечени от Муфон, са регистрирани в САЩ. Отбелязва се, че организацията получава между 400 и 700 сигнала за извънземни всеки месец.

Между 10 и 20 процента от случаите влизат в графата „неидентифицирани", когато съвпаднат с природен феномен или направени от хората обекти. Според директор на комуникациите на Муфон Роджър Марш обаче увеличаването на появите на НЛО не означава, че извънземните се готвят за инвазия. „Смятаме, че увеличаването е пряко свързано с последните два епизода на втория сезон на шоуто „Хангар 1: НЛО досиета"", каза той пред Open Minds.

Документалната поредица на History Channel разказва за Хангар 1, в който са складирани над 70 000 досиета за извънземни, събирани в течение на над 50 години. Досиетата, управлявани от Муфон, наскоро бяха отворени за разследване.

Сред по-забележителните случаи на НЛО от миналия месец са „летяща чиния" над Стоунхендж. Според очевидеца, той е видял НЛО с „черен цвят и форма на диск" със средна големина. Извънземните летели на височина между 3 и 6 метра. В друг случай НЛО ентусиаст твърди, че е забелязал останки от космически кораб насред Антарктика. Откритието той направил благодарение на Гугъл Ърт.

По думите на Марш, големият брой на забелязани през юни НЛО се дължи на „исторически случаи". „Хората са гледали предаването и са решили, че са се сблъскали с нещо, за което трябва да съобщят", пояснява той. Също така, експертът добавя, че по-големият брой видени НЛО-та може да се дължат и на това, че повече хора са били навън вечерта заради празниците. „Някои от тези случаи са много, много интересни и в момента се разследват", казва още Марш.

Станете почитател на Класа