Правят първата в света оргия за инвалиди

В Торонто се организира грандиозно секс-парти за хора с увреждания – плановете включват инсталирането на хидравлични пътеки за инвалидни колички и осигуряването на певци за глухите, пише британското издание Mirror. Събитието, наречено Deliciously Disabled, ще бъде проведено под формата на маскараден фестивал в най-големия канадски град – Торонто. Един от организаторите на събитието – Стела Паликарова – споделя, че макар да страда от гръбначна мускулна дистрофия, тя иска да води сексуален живот. Стела и маркетинг консултантката Фатима Мехтаб са обединили сили и са се свързали с хотели в района, за да осигурят терен на всички желаещи да се включат в събитието, пише Mirror. Те се надяват всички присъстващи – били те с увреждания или не – да останат доволни от събитието, около което иначе се носи немалко полемика.

Стела обаче не се обезкуражава и казва, че „съмнението е част от прогреса". „Скептиците просто завиждат, че хора в инвалидни колички правят страхотен секс – по-добър, отколкото правят много хора без увреждания", сподели тя в интервю с канадския ежедневник Toronto Sun. „Не смятам да се извинявам за каквото и да било. Хората с увреждания са като всички останали", добавя още тя.

„Не трябва да сме шокирани, трябва да се радваме, че това се случва". Съорганизаторът на събитието – 31-годишният Андрю Морисън-Гурза – който страда от церебрална парализа очаква събитието с нетърпение. „Инвалидната количка може да е страхотна секс играчка", твърди той.

Станете почитател на Класа