Падналият от третия етаж в Благоевград бил сомнамбул

60-годишен бивш миньор от Благоевград, който издъхна на място след скок от третия етаж на блок 9 в квартал „Струмско", е бил сомнамбул, пише в. Вяра.
Инцидентът с Георги Бобошевски стана малко след полунощ предната вечер. Трупът му бил открит от дежурен автопатрул на служителите на Второ РПУ в града след подаден сигнал до тях за труп под една от терасите на блока. Мъжът бил бос и по пижама. Вчера часове наред полицията прави оглед на мястото, за да изясни причините, довели до нелепата смърт на Георги. Трагичният инцидент за смъртта на иначе жизнерадостния и учтив по думите на своите съседи мъж хвърли в смут и паника живеещите в благоевградския квартал „Струмско", които вчера не можеха да повярват на случилото се.

Хората познават Георги като услужлив и вечно усмихнат човек, който винаги бил готов да се притече на помощ и да помогне с каквото може. Комшийката му по блок Спасика Войнова обяснява, че познава починалия и семейството му от дълги години. „Бях на градината и когато се прибрах, ми казаха какво е станало. Направо не мога да повярвам, толкова хора си отидоха без време. Георги беше много добър човек, не съм чула да има проблеми, децата му са големи и самостоятелни. Съпругата му Генка също е много добра жена", каза разстроена леля Спасика. Близки до починалия мъж споделиха още, че преди време Гинка, която работи в бирената фабрика в Благоевград, имала заболяване, което обаче с времето било излекувано. Често й се налагало да ходи на санаториум, за да се лекува, така било и в деня, когато станал инцидентът с Георги. Тя била на почивка в Сандански, откъдето е извикана по спешност да се прибере.

Двамата със съпруга й имат две деца – син Слави, на 32 години, и дъщеря Елка, на 26 години. Когато разбрали за смъртта на баща си, те буквално били вцепенени от ужас. Близка роднина на починалия Георги Бобшевски разкри, че всъщност той от години е сомнамбул. Тя беше повече от категорична, че смъртта му е нещастен инцидент, а не самоубийство. „Много ви моля да не пишете глупости, че едва ли не Гошо се е хвърлил от терасата нарочно. Той отдаван страда от това състояние. През онази нощ се е случило същото, станал от леглото към 1 часа след полунощ и отишъл на терасата, след което я прескочил и паднал пред блока. Това е истината, нека от нашата болка не се прави сензация", през сълзи помоли неговата близка. Друга съседка на бай Георги, както в „Струмско" всички го наричат, пък заяви, че в ранните часове на предната вечер дори го видяла да играе карти с мъжете на беседката пред блока. „Беше си съвсем добре, както всеки път, поздравихме се и аз се прибрах. Това беше към 6 часа вечерта, после разбраха какво е станало и останах без думи", каза Милка Петрова.

В последната една година смъртта си по начин, сходен с този на Георги Бобошевски, намериха общо 9 души от Благоевград. Самоуби се пожарникар, който скочи от 7-ия етаж, дни по-късно младо момиче скочи от покрива на блок в кв. „Еленово", дни след това младеж пък излъгал майка си, че е в банята, и отново се хвърли от терасата на блока, в който живее. По същия начин последва и смъртта на още няколко души.

Психолозите в Благоевград са в шок. Те коментират тревожно, че проблемът със самоубийствата е сериозен, причината според лекарите е депресия или психично заболяване, за което не се търси своевременно лекарска помощ.

Станете почитател на Класа