Лора Караджова в ролята на майка орлица

Безсънни нощи, но не по купони, а край люлката прекарва вече близо два месеца Лора Караджова. Щерката на Данчо Караджов се справя с ролята на майка, без да я наляга следродилна депресия. „Малко ми е тежко, защото вече ми се натрупа доста умора, но това е положението. Гледам Алиса абсолютно сама. Като цяло не искам никой да ми помага в грижите за нея. Така се чувствам по-спокойна. Валентин също се включва в къпането и смяната на памперси. Но в крайна сметка най-голямата отговорност пада върху мен", обяснява за „Монитор" Лора.
Тя е доволна, че дъщеря й е от кротките деца. „Желанията й са само да я гушкам. Доволна съм, защото не плаче за щяло и нещяло. Много е добричка". Малката Алиса се появила на бял свят със секцио. "Исках да си родя по естествен начин. Но когато наближаваше терминът ми, ме хвана шубето. Много ме беше страх от всички контракции, да чакам да ми изтекат водите и да ходя посред нощ в болницата. Направо си фиксирах дата за секцио. Терминът ми беше на 12 октомври, но реших да родя на 13. Говорих с астролог, който ми каза, че тази дата е много хубава и да не се притеснявам, че е фатална. Напротив, оказа се, че числото е заредено с положителна енергия", разказва Караджова.

Изпълнителката на "Министърът на веселието" прекарала цялата си бременност във Варна. Лора решила да роди в морската столица заради Валентин. „Ако бях тук, в София, трябваше да съм сама. Направих компромис заради него. Много съм благодарна на доктор Марков и екипа му. И на Вили Пеева, която ми даде възможност да съхраня стволови клетки в банката Future Health. Имах опция да съхраня стволови клетки на изплащане. Цялата сума е около 5000 лева, но това е застраховка живот", обяснява щастливата майка.

През бременността Лора се подготвяла за бъдещото майчинство, като изчела три книги. „По принцип не обичам много да чета книги, но докато бях бременна, прочетох цели три за бъдещи родители. Доста подготвена бях и психически, и физически. Бебето беше планувано. Дори два-три месеца щъркелът не идваше. Не го правихме както трябва. Не си бях определила кога ми е овулацията и в момента, в които направихме всичко както трябва, забременях от раз", не крие дъщерята на Данчо Караджов. Бъдещите родители подготвили в последния месец стаята за наследницата си. „Да си призная беше ми малко тежко да гледам празното легълце, дрешките, които си седяха, без да се използват. Решихме всички мебели и аксесоари да са бели. Легълцето й е в цвят екрю. Синът на принц Уилям и съпругата му Кейт също спи в такова легло", разказва мама Лора.

Малката не е кръстена на роднини. „Още преди да забременея харесвах това име. Представях си, че ако някой ден имам дъщеричка, ще се казва Алиса. Не съм се вдъхновила от героинята на Луис Карол от книгата „Алиса в страната на чудесата". Нямах търпение за момента, в който ще я видя за първи път. Очаквах я както малко дете мечтания подарък за рождения си ден. Може би и затова всичко се случи много бързо. В 10 часа отидох в болницата и в 10,30 вече бях родила. Появи се с нормалните бебешки мерки - 3 кг и дължина 49 см", разказва Лора.

Близо две седмици след раждането били нужни на певицата, за да влезе във форма. „Качих 9 килограма, но до последно си ходех на тренировки по пилатес. Ядях си нормално. Нито съм се ограничавала в нещо, нито съм била лакома. Не съм спазвала и определен режим. В деветия месец ми беше много тежко. Сега почти се възстанових. Остават ми едно-две килца да сваля", обяснява Караджова.

В момента щастливите родители не мислят за сватба. „То по-важното се случи. Ние вървим отзад напред. Може някой ден да вдигнем сватба. С всеки изминал ден идеята за второ дете започва да ми се прокрадва. Но всичко е Божа работа", категорична е Лора.

Едно към едно

- „Казах на майка ми, че чакам дете с картичка „Честит рожден ден, мамо, бременна съм." В началото тя се втрещи, а после много се зарадва.

- "Наложи ми се да се лиша от ритъма си на живот, от работата си, от пътуванията. В крайна сметка жертвата си струва."

- „Едно дете трябва да се направи с любов. Усещането, когато разбереш, че си бременна, е много странно. Вече дори внимаваш как вървиш по улицата, защото вътре в себе си носиш още един живот и трябва да го опазиш по най-добрия начин."

- „Валентин ме промени много. Вече съм по-улегнала и усещам онази приятна тръпка в корема. Ако има силно привличане, това е моят човек. Любовта може да те накара да направиш невъзможни неща. Пробвала съм най-различни видове наркотици, но ги спрях. Не пуша нито цигари, нито марихуана. Когато си тийнейджър, може да се подлъжеш и да експериментираш с всичко. Сега спортът и любовта са моят наркотик."

Станете почитател на Класа