Куриоз: Пенсионер с отрязано от 19 г. парно дължи 1000 лева

Поредната битка между клиент срещу парното се вихри, този път в Пловдив. Потърпевш, както лесно може да се предвиди, е пенсионер, живеещ в гарсониера, стана ясно от репортаж на Нова телевизия.Иван Казев предприел мерки да се откачи от пловдивското парно преди 19 години, отрязал си радиаторите и вградил тръбите, за да не топлят жилището му. Това явно е било достатъчно, за да не го закачат 5 години.

От началото на 21 век обаче компанията ЕВН, която държи парното в града под тепетата решила, че пенсионерът се топли на аванта и започнала да му праща фактури и сметки за несъществуваща услуга.

Така вече са се натрупали около 1000 лева, непосилни за български пенсионер. При това за ползване на топлина, която я няма. Бизнесмените от парното държат на своето, човекът смята че е прав и не иска да плаща, като е готов да се направи проверка по всяко време дали наистина се възползва от услугите на „Топлофикация".

Кръгът вероятно ще се затвори едва когато едната страна се откаже – пенсионерът по обективни природни причини, парното- евентуално ако някой там разбере абсурдността на казуса. По-вероятно е обаче да се случи първото, показва дългогодишния опит на клиентите на парното не само в Пловдив.

Станете почитател на Класа