Иновации в туризма. Иновативни подходи за популяризиране на дестинация «СОФИЯ»

sf1Целта на проекта е да се представят пред гражданите и гостите на столицата новиsf2 подходи за иновативно презентиране на обекти на културата чрез използване на постмодерни похвати. Богатството на интересни забележителности от старата и новата история на столицата, както и многообразието от културни продукти, създадени и създавани в различните периоди от развитие на града ни, са предпоставка за търсене на нови и атрактивни подходи при тяхното социализиране, популяризиране и презентиране. Тези иновации трябва да отговорят на търсенията на различни възрастови, социални, етнически и религиозни групи.
Организация изпълнител: Фондация „21-ви век"


Партньори:

1. Българска туристическа камара
Целевата група включва гражданското общество, което е наследник, творец и потребител на културните прояви, представители на различни общности, свързани със стопанисването и презентирането на обекти на културния туризъм в София, представители на туристически сдружения – БТК, БААТ, БХРА; туристически фирми и физически лица, изтъкнати професионалисти в сферата на туризма, свързани с популяризирането на туристическите атракции в столицата организации, творчески организации.

 

Постигнати резултати:

Повишена информираност на гражданите на столицата към обектите на културния туризъм и към иновативното им представяне

разработеният иновативен модел ще служи като примерен относно прилагане на постмодерни подходи;

 

утвърждаване на доброто име и повишаване авторитета на гр. София, приобщаването и към нивото и стандарта на европейските градове в съзнанието на гражданите на София и на гражданите на Европа.

 

Проектът „Иновации в туризма" инвестира в идеи и предложения за интелигентно и устойчиво развитие на културния туризъм в София и за засилване на иновативните дейности за разкриване на многоликия образ на столицата и нейната културна идентичност.

 

Отреждайки достойната роля на нейните граждани като инкубатори за идеи, предложения, мнения, оценки и като пазители на културно-историческите ценности, стремежът е те да се включат активно в дейностите, свързани с популяризиране на тези ценности. Когато всички – гражданско общество, държавни и общински институции, неправителствени организации, неформални сдружения и групи, бъдат убедени, че София може да бъде един проспериращ в областта на културния туризъм град, защото има предпоставки за това. И когато тази многолика културност бъде показвана по атрактивен, интерактивен и постмодерен начин, когато хората са загрижени за своето обществено богатство.


  • Проектът се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община, Програма Европа, 2014 г. Настоящият документ не отразява официалното становище на Столична община.

Станете почитател на Класа