Френски крал погребан в македонско село?

Това е къщата в Горно Коняри, под чиито стени се крие църква и кралска гробница от 1233 г., пише македонският "Вечер" под публикувана снимка на най-обикновена селска къща. Така поне твърди 29-годишната Виктория Петреска от Долнени, която от известно време е популярна екстрасненска в родината си и наскоро съобщи, че до дни ще съобщи къде е погребан и Крали Марко.
Екип на "Вечер" отиде в селото и се опита да проведе разговор със собствениците на къщата, но бе грубо прогонен от тях. Не им разрешили да снимат и кладенеца, който според Виктория имал изцерителна сила. Пред телевизия Сител екстрасенската каза, че е имала видение, от което разбрала, че в Горно Коняри има църква и кралска гробница от 1233 г., където се намират мощите на четиричленното семейство на прочутия френски крал Франк Трети, на жена му кралица Смилинка, която била от Кумановско, на тяхната 12-годишна дъщеря Анислава и на месечно бебе, за което Виктория твърди, че бил принц Данислав.

Всички те според нея били убити от брата на кралицата, 25-годишният Борислав, с когото тя навярно е била в кръвосмесителна връзка. Виктория, която е необразована и никога е нямала интерес към историята, нито пък някога е чувала за кралската династия, лично помолила местните власти да проверят твърденията й. Те обаче засега си мълчат пред медиите.

От прилепския музей коментираха: "Жената беше преди няколко седмици по тези краища, но ние не можем да помогнем. Все пак ние сме научна институция и не работим, водейки се от видения, или от сънищата на хората."

"Вечер" коментира, че в интерес на истината, за тази династия не пише никъде в историята и няма никакви сведения за подобно кралско семейство.

Станете почитател на Класа