Пътник топи ченгета за 50 лв. рушвет

Спътник на шофьор в нарушение натопи пътни полицаи, че поискали рушвет от 50 лева. Заради лъжите си пред съдия Иван Месаджиев от Стамболийски се сдоби с обвинение от районната прокуратура в Пловдив и предстои да бъде съден, пише в. "Монитор".
Приятелят му Пейчо бил спрян от катаджии на 21 септември 2013 г. в Стамболийски. Той карал „Фолксваген Пасат" без предпазен колан. Именно заради това полицаите му вдигнали стоппалката. Пейчо не спрял веднага, а продължил да кара и паркирал 20 метра по-надолу на улицата. При проверката станало ясно, че той не носи контролния талон в себе си. Колата пък била с изтъркани до блясък предни гуми, на които не се четяли нито марката им, нито номерът. На шофьора бил съставен акт за нарушенията. Пейчо подписал акта, но после го обжалвал.

На 20 март т.г. пред съда застанал като свидетел неговият приятел Иван Месаджиев. При разпита той заявил, че е присъствал по време на проверката. „Започнаха да се заяждат. Искаха 50 лева. Като видяха, че няма да им дадем никакви пари, започнаха да псуват и да се държат арогантно. След това написаха акта. Заяждаха се за гумите, без да ги измерят. Нищо не е измерено. Нито се представиха, нито имаха шапки и жилетки. С униформи, но без шапки и без да се представят кои са, що са. Все едно сме някакви престъпници. После Пейчо запали колата и те тръгнаха да ни преследват", казал пред районен съдия Иван. По повдигнатото му обвинение за лъжесвидетелстване го грози затвор до 5 години.

Станете почитател на Класа