Очаква се присъда за убийството на Яна

Софийският градски съд заседава за убийството на Яна Кръстева. Така, за трети път се очаква по делото да се стигне до пледоарии и присъда за обвиняемия Николай Русинов - Чеци.

Очаква се днес прокуратурата и защитата да пристъпят към пледоарии, а процесът да достигне своя финал на първа инстанция.

Припомняме, че той беше отложен с около 2 месеца, тъй като на последното заседание една от експертизите, възложена на Института по криминалистика към МВР, не беше готова.

Ако експертизата е готова и няма непредвидена причина за ново отлагане на делото, ще се пристъпи към пледоариите на двете страни, а след това, вероятно още в същия ден, и до присъда от магистратите.

28- годишната Яна беше пребита и удушена след рок концерт в Борисовата градина през юли 2011 г. Единствен обвиняем за престъплението е Николай Русинов-Чеци, който до момента категорично отрича да е замесен в зверското убийство. Все още не е изяснено категорично в колко часа е издъхнала младата жена - въпрос, който може да се окаже от ключово значение за изхода на процеса.

Станете почитател на Класа