Медицинска сестра се снимала с пациенти, които умъртвявала с "удоволствие“

Медицинска сестра от Италия се е снимала със свои мъртви пациенти, които тя лично убивала „за удоволствие" и „тръпката от предизвикателството". 41-годишната Даниеле Погияли бе арестувана в Луго, Северна Италия, след неочакваната смърт на 78-годишна пациентка, която била приета с рутинни болежки.
След кончината на възрастната жена, било започнато специално разследване на още 38 смъртни случая, десет от които били смятани за „много подозрителни".

Погияли е решавала да убие своите пациенти, ако тя е смятала, че те са дразнещи или са били навестявани от „дразнещи роднини". „Смятаме, че тя не е луда, но е изпитвала удоволствие от убийствата", казва Алесандро Манчини, водещ магистрат по делото, съобщава The Times.

Полицията започнала да разследва, след смъртта на Роса Калдерони през април, която се е възстановявала от счупена тазобедрена става и е била приета в болницата заради лек световъртеж. Следователите казват, че по време на аутопсията лекарите са открили следи от калиев хлорид, който се разтваря в тялото 48 часа след инжектирането и е много труден за откриване. Препаратът също е бил открит във венозна система, с която, според тях, сестрата е убивала хората.

Калият има способността да спира сърцето и е един от компонентите в смъртоносните инжекции, с които се умъртвяват осъдените на смърт в САЩ.

Сутринта, в която починала Калдерони, е била първата дневна смяна на Погияли. До тогава тя е давала само нощни смени, но лекарите решили да я преместят през деня заради многото смъртни случаи по време на смените й. „Предполагаме, че промяната на смените е била като предизвикателство за нея и е искала да покаже, че пак може да убива, въпреки че е ден", казва Манчини.

Тя дори е накарала друга сестра да я снима с трупа на една от жертвите й, която току що била починала. „На снимката тя е в еуфория, стои до някой, който вероятно току що е убила", казва Манчини. Медицинската сестра дори е публикувала снимката в социалните мрежи с коментара: „Мм... Живот и смърт".

Станете почитател на Класа