Търговец на кожи убит заради пратка с кока

Провалена пратка с кокаин, предназначена за Пуерто Рико, е причината, по непотвърдена информация, за смъртта на разстреляния преди 7 години търговец на кожи Огнян Харизанов, по прякор Оги Лудия, пише "Телеграф".
Преди дни студените досиета на МВР проговориха и след продължително разследване за убийството на Оги Лудия беше обвинен 47-годишният пловдивчанин Божидар Атанасов, който е подведен преди няколко месеца под отговорност и за друга поръчкаво смърт - на митничаря Георги Дребчев.

Разкриването на двата случая е дело на специализирания екип към Върховната касационна прокуратура, нарич още Студени досиета. За региона на Пловдив те разследват общо 21 неразкрити убийства, извършени от 1999 до 2013 г.

Часове прледи да бъде убит на 17 август 2007 г. Огнян Харизанов е на почивка с жена си, 10-годишният си син и приятели на вилата си в местността Чернатица близо до хижа "Здравец". Сградата е изолирана и трудно достъпна. Семейството и приятелите се веселят в една от стаите, а на двора зад вилата са опънали барбекю. Към 23,20 часаЛудия излиза в двора при барбекюто - фатален миг, който е използван от килъра. Стрелецът убива с ловна пушка в гърдите Харизанов.

Официално жертвата се занимавала с търговия с кожи. Името му обаче се свързвало и с търговия с наркотици и се счита, че именно това е причина за смъртта му.

Станете почитател на Класа