Лондон с ново 20: Джон Джихада може да не е рапъра Абдел Бари

Смут и объркване в британското разузнаване относно самоличността на палача на „Ислямска държава", известен като Джон Джихада. Експерти отхвърлиха твърденията, че той, най-вероятно, е бивш рапър от Западен Лондон. Маскираният мъж, който говори с лондонски акцент, се появи в двете видеа с обезглавяването на двамата американски журналисти.
До сега основният заподозрян в двете отвратителни убийства бе Абдел Маджид Абдел Бари, така наречения хип-хоп джихадист, който е напуснал дома на родителите си за 1 милион британски лири, за да се присъедини към ислямистите и да убива в името на радикалния Ислям в Сирия.

Сега обаче, въпреки увереността на официалните лица, че са разкрили самоличността на убиеца с помощта на високотехнологични анализи на тялото и гласа, според тях убиецът може да не е Абдел Бари.

Екзекуторът, известен като Джон, е пристигнал в Сирия, за да се присъедини към „Ислямска държава", заедно с трима други британци. Четиримата са известни като „Бийтълс". След убийството на Джеймс Фоули миналия месец британският посланик в САЩ Питър Уестмакот каза, че британските власти са „много близко" до идентифицирането на убиеца.

Станете почитател на Класа