Измама със златни монети влиза в съда

Измама с десет 24-каратови златни монети влиза в Пловдивския районен съд, съобщиха от прокуратурата. Обвинителният акт срещу безработния Петко Ангелов е внесен в деловодството на съда и се очаква магистратите да определят дата за началото на процеса. Пловдивчанинът ще отговаря пред Темида за взети 2000 лева от свой приятел с измислената история за несъществуващите монети, съобщава „Монитор".Миналия 15 юли Петко и негов приятел се срещнали край община Пловдив и в хода на разговора обвиняемият споделил, че си сменил квартирата. Казал, че живеел при „баба Лалка" на ул. „Петьофи", а за да бъде по-убедителен, двамата влезли в двора на къщата, където поседели малко. Ден по-късно Петко отново се обадил на своя приятел. Срещнали се в Градската градина, където Петко разказал историята с монетите.

Обяснил, че както чистел къщата на баба Лалка, бутнал ваза. Тя се счупила и от нея изпаднали 24 монети от 24-каратово злато. Тогава Петко бил предложил на бабата да му продаде 10 от тях срещу 2000 лева. Жената се съгласила, защото сумата й трябвала за ремонт. Петко се оплакал, че нямал парите, и ги поискал от своя приятел, като му казал, че е проверил качеството на моментите. Разбрал, че всяка струвала по 600 лева. Тоест чистата печалба от монетите щяла да бъде не по-малка от 4000 лева.

Приятелят на Петко се навил и му дал 2000 лева. На 17 юли 2013 г. обвиняемият и пострадалият отишли до дома на баба Лалка, за да й дадат парите и да вземат монетите. Петко влязъл във входа, а другият останал да го чака отвън. Когато Ангелов повече не се появил и спрял да си вдига телефона, приятелят проверил дали бабата има такъв наемател и разбрал, че е измамен. По време на разпитите в хода на досъдебното производство Петко не се е признавал за виновен. До насрочване на делото в съда обвиняемият е с мярка „подписка".

Станете почитател на Класа