Българки в гръцки туники „подаряват” СПИН и хепатит

Четири от чужденките, работили в разбития от полицията в Лимасол през юли бардак, прикриван под фасадата на луксозен спа-център, са носители на инфекциозни заболявания, доказаха проведените лабораторни тестове. Изследвани бяха 14 от арестуваните труженички, сред които има и български гражданки. Три от 14-те "жрици" са носители на хепатит, четвъртата е носител на вируса на СПИН. Една от жените с хепатит е депортирана от Кипър, а другите две остават в страната за целите на процеса. Няма да напусне Кипър засега и носителката на СПИН. Изследванията в болницата в Лимасол ще продължат до получаването на окончателните анализи, бе съобщено. Всички предпазни мерки бяха предпирети и започнаха медицински прегледи и изследванията на арестуваните чужденки след доброволното признание на една от тях, че е носител на вируса на СПИН, но не е успяла да влезе в контакт с клиенти. Полицията в Лимасол вече е обявила за свидетели някои от чужденците, работещи в луксозния бордей, други са били освободени, а част от арестуваните вече са депортирани. Към съда вече е отнесено делото срещу 43-годишния руски гражданин, собственик на "Храма на Афродита", който отрича повдигнатите обвинения срещу него.

Те са за сексуална експлоатация, сводничество, печалби от проституция. Луксозният публичен дом в Палодиа, работещ официално като спа-център, предлагащ сауна, джакузи, масаж и други процедури, бе разбит след полицейска акция на 23 юли, както "Български новини" вече съобщи. На работните си места бяха арестувани труженички от България, Румъния, Русия, Молдова и Мароко. Заведението е било известно и е било посещавано от добра клиентела, сред която и много чуждестранни туристи, се говори в района. Сградата на "спа-центъра" е изградена в античен гръко-римски стил, самите труженички също са поддържали тази визия, като са работели, облечени в туники.

Разкриването на същинската му дейност стана след акция, при която двама полицаи под прикритие са посетили центъра с цел "масаж", но са поискали платени сексуални услуги от две от работещите там чужденки. След получаването на доказателства за дейността им в центъра са влезли сили на полицията и са арестували намиращите се там жрици. Задържани бяха и двама охранители, работещи в помещенията без лиценз, както и руският гражданин, собственик на бордея. Министерството на вътрешните работи на Кипър излезе с официално съобщение, че сградата е построена без разрешение и трябва да бъде разрушена.

Станете почитател на Класа