Професор: Човечеството върви към канибализъм със „страшна скорост“

Противоречив професор от Станфорд твърди, че пренаселването на Земята може да принуди хората да ядат телата на починалите. Пол Ерлих казва, че настоящите тенденции за населението са насочени по курс, който ще направи канибализмът единствения ни избор. Според Ерлих, недостигът на ресурси ще се влоши до такава степен, че хората ще трябва драстично да променят хранителните си навици и агрикултура. „Скоро ще започнем да се питаме, дали не е съвсем нормално да ядем телата на починалите, защото ще сме много гладни", каза той пред HuffPost.

Ученият добави, че човечеството „се движи в тази посока със страшна скорост. С други думи след около 45 години на планетата ще има още около 2.5 милиарда души. Вървим към войните за ресурси". Ерлих е световно известен със своята публикация от 1968 година „Популационната бомба", в която се призовава за контрол над разрастването на населението, за да се предотврати глобалната криза от пренаселването на планетата.

„През 70-те години (на миналия век) светът ще се сблъска с глада – стотици милиони души ще умрат от глад. Децата ни ще наследят тотално различен свят, свят, в който стандартите, политиките и икономиките на 60-те години ще са мъртви", предрича тогава ученият.

Ерлих твърди, че опасностите от пренаселването отново стават все по-големи. „Всички трябва да ядем и това е много унищожително. Моралните проблеми около начина, по който отглеждаме нашия добитък са важни, но сравнително тривиални спрямо рухването на нашите животоподдържащи системи. Грижа ме е много повече за хората, защото аз съм човек", пише още професорът.

Станете почитател на Класа