Предстоящи събития в страната за днес, 17 април

От 9.00 часа в 53 ОДЗ „Дядовата ръкавичка" Кметът на София Йорданка Фандъкова ще се включи в националната кампания по пътна безопасност „Спри, детето запази!".
София.
От 09:30 часа ще се проведе заседание на ВСС.
София.
От 09.30 Софийски градски съд, 1 състав, ще заседава по НОХД №1770/2011 - срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ ( чл. 219 от НК).
София.
От 09.30 Софийски градски съд, 29 състав, ще заседава по НОХД №4708/2013 - срещу Илко Радев (чл. 119 вр. чл. 115 от НК, убийство извършено при превишаване пределите на неизбежна отбрана ).
София.
От 09.30 Софийски градски съд, 14 състав, ще заседава по НОХД №4020/2013 - срещу Венимир Стоянов, Михаил Гюров и Кристиян Александров(чл. 199 от НК, подсъдими за обира на Алианц Банк).
София.
От 10:00 часа в Народното събрание лидерите на Реформаторския блок ще се срещнат с ръководството на ПП ГЕРБ.
София.
От 10:00 часа, в зала № 702 в АПИ, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков ще дадат пресконференция, на която ще обобщят резултатите от зимното поддържане на републиканската мрежа и предстоящите ремонтни дейности по пътната инфраструктура.
София.
От 10.30 часа в Клиника по детски болести на УМБАЛ „Александровска" децата на лечение в педиатричната клиника на УМБАЛ „Александровска" ще боядисват яйца.
София.
От 11:00 часа, партия Национален фронт за спасение на България ще внесе за регистрация в ЦИК листата си за предстоящите избори за Европейски парламент през май.
София.
От 11:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Как се преодолява инерцията от лошата слава на рака? Нови успешни практики и опит".
София.
От 12:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: Среща с четвъртия човек в държавната йерархия на Румъния - българина Николае Миркович. Как се развива българското малцинство в Румъния и ще има ли българо-румънски археологически разкопки в последната българска столица Липово?". В участие ще вземат: проф. Николай Овчаров и ген.-лейтенант Николае Миркович - секретар на румънския парламент.
София.
От 12:00 часа, в зала 701, в сградата на АПИ, ще бъдат отворени ценовите предложения за определяне на изпълнител за производство, доставка и монтаж на пътни знаци с постоянни и променливи размери на вертикална сигнализация за републикански пътища на територията на страната, стопанисвани от АПИ, съгласно чл. 19, ал. 1, т.1 от Закона за пътищата.
София.
От 14:00 часа в Зала 10 на ВМА ще се проведе кръгла маса на тема: "Приоритети на здравеопазването в интерес на пациентите. План за действие 2014-2020 в интерес на пациенти и лекари" .
София.
От 18:00 часа в Унгарския културен институт ще се открие фотоизложба по повод 70 годишнината от унгарския холокост.
Елин Пелин.
От 11:00 часа в пред общината ще се проведе инициативата на сдружение „България си ти" Сдружение „България си ти!" „И добрината воскресе!".
Стара Загора.
От 13:00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на кандидата за евродепутат от листата на Коалиция за България Достена Лаверн.
Варна.
От 12:00 часа, на Морска гара Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще валидира пощенска марка посветена на 30 годишнината от пускането на вода на ветрохода „Калиакра".
Варна.
От 11:00 часа в х-л „Марина" в комплекса „Слънчев ден" ще се проведе пресконференция по проект УСПЕХ на Министерството на образованието и науката - „Да направим училището привлекателно за младите хора", финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси" и Европейския социален фонд.
Трявна.
От 17:00 часа, в галерия "Орловска 10" представя изложба на специалност иконопис при НГПИ „Тревненска школа".
Плевен.
От 09:00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Д-р Антония Първанова представя в Плевен листата за евродепутати на коалиция "КОД -АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА ИЛИАНА РАЕВА - ОБ, НДСВ, СДП".
Плевен.
От 11:00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Лайънс клуб "Плевен" - Ден на велосипеда -инициативи.
Перник.
Георги Първанов - президент на Република България в периода 2002-2012, проф. д-р Борислав Борисов и кандидатите за евродепутати от листата на АБВ Росица Янакиева, Константин Проданов и Ивайло Русчев ще посетят област Перник:
От 15:30 часа ще се проведе среща със земеделски производители и представители на малкия и среден бизнес от Перник в читалище „Чичо Стоян", с. Дивотино.
От 17:30 часа ще се проведе среща с обществеността на Перник в залата на театралния салон на Двореца на културата.

Станете почитател на Класа