Войник уби бременната си съпруга, убеждавайки я да носи белезници по време на секс

Войник призна, че е убил бременната си в седмия месец съпруга, като я убедил да носи белезници по време на секс, след което я задушил с найлонова торба. Това се казва в показанията на негов бивш приятел по оръжие, изслушани във военен съд. В понеделник прокурорите във Форт Стюарт използваха показанията за самопризнанията, за да започнат дело срещу 22-годишния редник Исак Агуигуи, който е обвинен в убийство и убийството на неродено дете. В случай, че бъде признат за виновен в убийството на Дейрде Агугуи на 17 юли 2011 г., той автоматично ще получи доживот.

Капитан Жани Лапир, военен прокурор, каза в своите встъпителни пледоарии, че Исак е искал да се освободи от проблемния брак и да прибере 500 000 долара застраховка живот и социални помощи, които той трябвало да получи от армията, след като жена му бе намерена в апартамента им във военна база в югозападната част на Джорджия.

По думите й, той е бил „играч", който е убедил жена си да му позволи да я окове с белезници. „Агуигуи не е имала никакъв шанс за съпротива, защото тя въобще не го е очаквала", добави тя.

Гражданският прокурор по делото заяви на свой ред, че Агуигуи е използвал парите от застраховката за закупуването на оръжия и компоненти на бомби за антиправителствената паравоенна група F.E.A.R. (СТРАХ), която набирала недоволни от системата войници.

Членовете на СТРАХ са се занимавали с трупането на оръжия и компоненти на бомби, и обсъждането на нападения по забележителност в близкия Савана, отравянето на реколтата от ябълки в щата Вашингтон и дори покушение срещу президента Барак Обама.

Агуигуи вече е осъден на смърт в щата Джорджия, след като бе признат за виновен в хладнокръвното убийство на 19-годишния редник Майкъл Роарк и 17-годишната му приятелка Тифани Йорк през декември 2011 г. - осем месеца след убийството на съпругата му.

Тогава той призна в съда, че е убил младата двойка, защото се е страхувал, че Роарк ще уведоми властите за плановете на СТРАХ. За убийството на тинейджърите бяха осъдени още трима членове на групировката.

Станете почитател на Класа