В Лос Анджелис връчиха първите „Оскари“

Американската киноакадемия назова първите лауреати на премията „Оскар". 86-тата церемония по връчването на престижните награди се провежда в театър „Долби" в Лос Анджелис.Сред първите, получили „Оскар", се оказа Джаред Лето. Той бе награден за най-добра поддържаща мъжка роля за участието си във филма „Клубът на купувачите от Далас". В драмата на Жан-Марк Вале лето играе болният от ХИВ травестит Рейон. Това бе първата номинация за „Оскар" на 42-годишния актьор.

След като получи своя „Оскар" Лето се обърна към жителите на Украйна. „Всички, които гледат церемонията по връчването на „Оскарите" в Украйна. Искам да ви кажа, че ние ви подкрепяме. Ние сме тук, докато вие се борите за това, вашите мечти да се сбъдват, да можете да живеете живота, който заслужавате", каза той.

„Оскарът" в категорията „най-добър грим и прическа" също се падна на „Клубът на купувачите от Далас". Лентата „Великият Гетсби" грабна статуетката за най-добри костюми.

„Оскар" за най-добър анимационен филм получиха създателите на анимацията „Замръзналото кралство".

За „Най-добър чуждестранен филм" "Оскар" грабна лентата „Велика красота" на италианския режисьор Паоло Сорентино.

Предстои да се разбере развръзката на основната интрига. А тя е кой ще грабне „Оскар" за „най-добър филм на годината". За престижната награда се борят „Гравитация", „Американска схема", „12 години робство", „Небраска", „Капитан филипс" и „Вълкът от Уолстрийт".

Станете почитател на Класа