Шок! Заснеха призрак в кръчма на над 750 години

Повечето кръчми са свикнали да стават сцени на притеснителни гледки, но обичайно те не са от свръхестествен вид. Служители на едно от най-старите нощни увеселителни заведения във Великобритания успяха да запишат призрак с камера за наблюдение. Те също твърдят, че привидението дори е счупило чаша.Шокиращият посетител е бил забелязан в 763-годишната кръчма Ye Olde Man and Scythe (Стареца и косата) в Болтън. Управителят на заведението Тони Дули е забелязал призрака, когато в петък сутринта се е натъкнал на счупена на пода чаша.

Мислейки, че е станал жертва на крадци, Тони веднага прегледат записите от камерите за наблюдение, но изпаднал в тих ужас, когато видял как очертание на човек премигва на кадрите. След появата на привидението записът изведнъж прекъсва без явна причина – в 06:18 часа местно време.

„Слязох долу и видях счупената чаша на пода. Заподозрях, че има нещо гнило и отидох да видя камерите, бяха спрели да записват. Прегледахме записаното и видяхме фигурата", разказва Тони. „Честно казано съм скептик, когато става въпрос за призраци и духове, но когато човек го види със собствените си очи, започва да мисли по друг начин", каза още той.

Кръчмата, която датира от 1251 година, е четвъртата най-стара кръчма във Великобритания. Предполага се, че тя е обитавана от духа на Джеймс Стенли, граф на Дерби. Семейството на аристократа е било собственик на кръчмата. Смята се, че в нея той е прекарал последните часове от живота си, преди да бъде обезглавен през 1651 година.

Станете почитател на Класа