Ало, Моника Станишева ли е? Мълчание. Връзката прекъсва

Скандалът в Брюксел с фирмата на Моника Станишева се разраства. Случаят бе представен в пленарна зала, а евродепутатите от всички политически фракции бяха единодушни в отношението си. Своеволието на Моника Станишева да уреди пиар агенцията си „Актив груп" с поредния европроект, след като е съпруга на президента на ПЕС, е непонятно за евродепутатите.

Агенция ПИК търси г-жа Станишева по телефона, за да чуе от извора мнение по случая. Часът е 10.30. Телефонът звъни, но никой не вдига. В 10.40 ч нейният телефон дава заето. В 10.50 ч дава свободно един път и моментално се изключва. В 11.30 ч отново същото - звънва и светкавично започва да дава заето. Здраве да е!

В стремежа си да обсеби всички европроекти в сферата на пиар рекламата и да не допусне други български фирми да припарят, компанията на Моника Станишева се уреди и със смешната поръчка да организира шест конкурса за детска рисунка с тема дейността на Европейския парламент. Срещу тази мила пиар акция Станишевата фирма засмука 30 000 евро по проекта. Парите са от бюджета на Европарламента.

Защо г-жа Моника Станишева демонстративно изключва телефона си след всяко наше позвъняване днес? Тя познава номера на агенция ПИК, тъй като е давала интервюта в близкото минало. Сега, обаче, демонстрира недосегаемост, защото май сгафи не само тя и фирмата й. Този път лакомията може да препъне и съпруга й Сергей, устремен към поста на еврокомисар. Просто в Брюксел едва ли го приемат сериозно, след като не може да укроти апетитите на жена си към еврото.

Отново звъним. Пак в началото свободно, после пак заето.

Станете почитател на Класа