„Девствена“ с две деца източи сметката на австриец

32-годишна измамница от Разградско с поотраснали деца успяла да се пробута за девствена на глупав австриец и в продължение на два месеца му измъквала парите с обещание за женитба, разказаха криминалисти, разследвали случая, пред „Монитор". За времето, докато траело взаимното ухажване, девствената майка успяла да получи със записи от Австрия 11 340 евро (22 179 лева).Родената в Силистра Байсе К. се подвизавала из селата в Исперихско, където живеела с мъж. От любовта си двамата имали и две дечица. Парите за хляб не стигали, фамилията имала много дългове и през декември 2009 Байсе измислила начин да се оттласне от дъното.
Регистрирала се в турския сайт Ask lazim (любовта е нужна), качила снимка и телефонния номер на майка си и обявила, че търси "примерни мъже с желание за брак". Описала се като сексуално недокосната целомъдрена домакиня от Плевен, без образование.

Едва пуснала въдицата и на нея клъвнал кандидат от градчето Шпитал ан дер Драу в Южна Австрия. Той не чакал даже кореспонденции, а направо позвънил на Байсе и казал, че си търси туркиня, изповядваща исляма, за която да се ожени. "Момата" му обяснила, че е попаднал на точния човек и започнали едни телефонни разговори, едни чатове по интернет, от които австрийският кандидат-младоженец се разтопил. По някое време мъжът решил да покани Байсе в Австрия, но тя културно отклонила поканата с обяснението, че няма пари да пътува. За нашата любов парите не са проблем, бил казал почти годеникът и в съответствие с техническите нужди по пътуването започнал да изпраща пари по "Уестърн Юнион". Първата уговорка била Байсе да пристигне в Австрия с автобус на 17 декември. Два дни по-рано австриецът изпратил 120 евро за международен паспорт и 300 за пътни разноски.

Дошъл 17-и, когато телефонът в Шпитал ан дер Драу звъннал и влюбеният чул почти разплакания глас на любимата. Байсе разказала, че не я пускат да мине границата, защото й поискали да покаже, че разполага със средства, поне 900 евро. Какво са 900 евро за любовта - мъжът ги пратил светкавично, но телефонът пак звъннал. Сега пък се оказало, че не може да напусне страната заради 5 хиляди евро данъчни задължения. Австриецът трябва да е бил доста влюбен, защото само в предобеда на 17 декември пуснал още три превода - 1800, 2700 и 2720 евро. При последната сума взел да се колебае. Почти се усъмнил, щом и след тези пари поискала 3000 евро.

Станете почитател на Класа