Емоции с Цолова: Със смях чете метеопрогноза, после плаче в ефир за село Бисер

Резки смени на емоции преживя тази сутрин в ефир водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Ани Цолова. Още на зазоряване й се наложи да чете прогнозата за времето през деня, което бе съпроводено от бурни шеги и закачки между нея и Вктор Николаев. По-късно обаче при спомена за трагедията в село Бисер, на която Ани бе пряк свидетел преди две години, очите й се изпълниха със сълзи.Именно Цолова и Виктор Николаев, тогава тв водещи в bTV, пуснаха в ефир обаждане на зрителка по телефона, която звънеше от покрива на наводнената си къща. Жената със сетни усилия се бе свързала с телевизията и отчаяно молеше за помощ. Журналистите веднага започнаха да звънят по институции и търсеха директно в ефир подкрепата им за бедстващите хора.

При трагедията на 6 февруари 2011 година намериха смъртта си 11 души. Цолова се разчувства и от факта, че видя в ефир местната жителка Елена – същата, която първа съобщи за инцидента.

„Всички ние, оцелелите от село Бисер, нямаме думи да благодарим на нашите спасители Ани и Виктор. Те са ангелите, които попречиха да се издавят още много хора", заяви жената и в този миг Ани не успя да сдържи сълзите си.

Тя се опита да удържи напиращите емоции, но не успя. На помощ й се притече колегата й Виктор Николаев, който приятелски я хвана за ръка и дори избърса сълзите й.

После обаче и други жители на Бисер продължиха с благодарностите към двамата водещи и дори в очите на Николаев пробляснаха сълзи.

По-рано сутринта Цолова дебютира като синоптичка на мястото на Никол Станкулова. Ани и Виктор се редуваха пред картата на България и се шегуваха, че много добре четат от аутокюто. "Справих се без грешка с градусите, но не мога да показвам посоките", надсмя се над уменията си Цолова.

Водещите на "Здравей, България" обаче така и не обясниха защо се наложи да се преквалифицират по спешност в синоптици. /БЛИЦ

Станете почитател на Класа