Цветанов вече е с полицейско досие

Бившият вътрешен министтър Цветан Цветанов официално влезе в регистъра на бандите и се сдоби с полицейско досие, съобщава вестник "Преса".

Изданието публикува и снимка като доказателство на информацията си.

Зам.-председателят на ГЕРБ е бил извикан в столичната полиция където му е направена полицейска регистрация с вземане на отпечатъци, ДНК и снимки, уточнява още изданието.

Трябва да се отбележи, че по стандартите на МВР, всеки който попадне в регистрите за полицията, се води "криминално проявен" независимо дали има влязла в сила присъда, или не.

Цветанов попада в регистрите заради повдигнатите му обвинения.


В регистъра се вписват личните данни на лицето - имената, ЕГН, адрес, дата и място на раждане, гражданство, пол, прякор (изданието не съобщава дали вицепремиера в кабинета "Борисов" е записан с нарицателно име - бел. ред.), особени белези, татуировки и други.
Изготвя се и снимка в три пози - десен профил, анфас и ляв три четвърти профил. Снемат се европейски отпечатъци върху Европейска дактилоскопна карта и се вземат проби от устната кухиня за изготвяне на ДНК профил.

Цветанов минава през тази процедура, тъй като прокуратурата повдигна обвинение за незаконните подслушвания. Прокуратурата ще му търси отговорност за не упражнен контрол над използването на СРС.

Държавното обвинение му подготвя и второ дело, което пък е за отказ от използване на СРС. По него обаче все още няма подвигнати обвинения.




















БГНЕС


Станете почитател на Класа