Microsoft слага край на MSN TV през септември

Microsoft обяви, че на 30 септември официално ще преустанови работата на MSN TV – телевизионната услуга, която позволява на потребителите да сърфират в мрежата през телевизорите си, съобщава Econ.bg.

Основната причина за решението е, че вече съществуват нови средства за достъп до интернет като мобилните телефони, таблетите и разбира се – собствената конзола на Microsoft, Xbox.

Началото на MNS TV e поставено през 1997 г., когато базираният в Редмънт софтуерен гигант закупува WebTV Networks. Срещу 425 млн. долара Microsoft получава и разработваната от WebTV технология, която позволява на потребителите да се свързват към мрежата през телевизорите си.

По-късно продуктът е преименуван на MSN TV, като в даден момент дори излиза и втора подобрена версия с повече опции, наречена MSN TV 2.

Ходът на Microsoft идва в момент, в който големите конкуренти от Apple проучват начини да предоставят повече онлайн съдържание през телевизионните приемници. От Samsung също кроят планове в тази насока, закупувайки видео стартъпа Boxee.



















iNews.bg


Станете почитател на Класа