Стойнев ще говори на парламентарния контрол за оздравяването на ВМЗ-Сопот

Стойнев ще говори на парламентарния контрол за оздравяването на ВМЗ-Сопот


На въпрос на депутат в парламентарния контрол в петък министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще говори за състоянието на "Вазовските машиностроителни заводи" ЕАД - Сопот и мерките за стабилизирането и оздравяването на дружеството, предаде репортер на БГНЕС.

Общо 6 министри ще отговарят на въпроси народни представители. Освен Стойнев, това са външният министър Кристиян Вигенин, министърът на отбраната Ангел Найденов, министърът на земеделието Димитър Греков, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и министърът на образованието Анелия Клисарова. Стойнев ще даде и отговори за извършената планова проверка от Инспектората на Министерството на икономиката и енергетиката в Агенцията за устойчиво енергийно развитие, както и за нарушение на български и международни нормативни актове от Агенцията за обществени поръчки.

Кристиан Вигенин, министър на външните работи ще говори за организацията на дейността на консулските ни служби в Украйна, Беларус и Молдова по издаването на визи на туристи. А министърът на земеделието Димитър Греков - относно действието на лобистките текстове в Закона за горите, за националните доплащания в сектор "Животновъдство" за 2013 г., за системата на държавни помощи в земеделието за 2013 г. и изкупните цени на продукция на зеленчукопроизводителите.

Военният министър Ангел Найденов ще отговаря на въпрос за скандални корупционни практики и закононарушения в дирекция "Инвестиции в отбраната" на Министерството на отбраната, ръководена от полк. Станимир Георгиев. На три депутатски въпроса ще отговаря регионалният министър, а министърът на образованието - на два.























БГНЕС

Станете почитател на Класа