Microsoft България с генерални промени в мениджмънта си

Българското представителство на Microsoft обяви промени в мениджмънта си. Петър Иванов е новият изпълнителен директор, докато Георги Ранделов поема позицията мениджър за публичния сектор на Microsoft в регион Мултикънтри в Централна и Източна Европа

Промените имат за цел да подпомогнат бизнеса в период, когато корпорацията се трансформира в компания за устройства и услуги и засилва позициите си на нови пазари. 

Такуя Хирано, генерален директор за Мултикънтри в ЦИЕ сподели: "Благодаря на Георги Ранделов за неговите усилия да управлява успешно дейността на компанията в България. Поздравявам го за новата му роля в Microsoft, която ще покрива 24 страни и съм убеден, че богатият му професионален опит ще бъде ценен за развитието на бизнеса ни на всички тези пазари. Радвам се, че Петър Иванов поема поста изпълнителен диркетор на Майкрософт България. Той има 17 години опит в ИТ сектора в ЦИЕ и съм сигурен, че ще допринесе за силното развитие на екипа и бизнеса в страната."

Преди да се присъедини към Microsoft, Петър Иванов е бил старши консултант на Борда на директорите в STB AG Swiss Medical R&D и директор "Стратегия и планиране на бизнеса" в Cisco Systems във Великобритания. В Cisco Systems той работи 14 години като заема различни позиции – изпълнителен директор на компанията в България, генерален дирекор за Централна Европа и Прибалтика, регионален изпълнителен директор на Cisco в България, Хърватска, Черна гора, Сърбия, Словакия и Словения. Петър Иванов е магистър по бизнес администрация от НБУ и има бакалaвърска степен по кибернетика от Военната академия в София.



















iNews.bg


Станете почитател на Класа