Борбата с тероризма не отменя защитата на лични данни

За целите на борбата с тероризма е от жизнено важно значение разузнавателните служби да упражняват контрол над киберпространството, обаче не бива да забравят за защитата на личните данни на потребителите, посочва германският канцлер Ангела Меркел пред в. "Зуддойче цайтунг".

"Наред с необходимостта да се гарантира безопасността трябва винаги да се обръща внимание на необходимостта от защита на личния живот", казва Меркел, като посочва важността на поддържането на баланс по тези въпроси.
В коментар по повод скандала около подслушването от страна на американските спецслужби на дипломати от ЕС, ръководителят на германското правителство заявява, че "ако съответната информация се потвърди, това ще бъде нечуван случай", защото "подслушването на приятели в посолства и представителства на ЕС е неприемливо." "Ние вече не сме в Студената война", обърна внимание Меркел. В същото време тя посочи, че "чужди разузнавателни агенции много пъти са помагали да се тръгне по следите на терористични групировки, действащи в Германия, както и да се предотвратят атаки от тяхна страна."























БГНЕС

Станете почитател на Класа