Морси се обърна към нацията, армията планира контрол

Президентът на Египет Мохамед Морси отказа да напусне поста си. Той заяви, че е законно избран държавен глава. Морси призова и армията да се върне към изпълнението на ежедневните си задължения.

"Има закони, които гарантират моята легитимност и заемането на поста", каза той в телевизионно обръщение към нацията в нощта срещу сряда.
"Моля Ви, повярвайте, че на Египет му е нужно време, за да се справи с наследството от миналото, с неговата корупция", каза Морси. "Дайте ни време, за да отговорим на всички предизвикателства и проблеми, които не са нищо друго, освен наследство от миналото".
"Искам да кажа на всички граждани на страната, включително на армията и полицията, че няма алтернатива на законността, аз съм първият в историята на страната президент избран по демократичен начин", подчерта държавният глава.
Според ИТАР-ТАСС въоръжените сили на Египет още преди обръщението на Морси са взели решение за разгръщане в цялата страна и в близките часове имат намерение да установят пълен контрол над всички провинции.
























БГНЕС

Станете почитател на Класа