Коридорът на изкушенията в Тифани води в затвора

Бивша вицепрезидентка на прочутата нюйоркска бижутерийна компания Тифани /Tiffany&Co/ беше арестувана във вторник в дома си. Тя е обвинена в кражба на бижута за 1,2 милиона щатски долара. Откраднатите накити били продавани. Ударите продължили три месеца, съобщи прокурорът на Ню Йорк.
През януари 2011 година Ингрид Ледърхас-Окун / Ingrid Lederhaas-Okun/ става вицепрезидент, отговаряща за развитието. На тази позиция тя е имала възможност да получава временен достъп до бижута и да ги взима, например, за да ги обсъди с производителите.
За три месеца, между ноември 2012 и февруари 2013 г., 46 –годишната сега служителка е получила 165 бижута на стойност 1,2 милиона долара. Сред тях много злато и диаманти, златни гривни, обици от платина и злато, златни пръстени с диаманти.
Веднъж излезли от Тифани, те били продавани цели, или на части, на друг бижутер, също в Ню Йорк, за 1,3 милиона долара. Ингрид твърдяла пред бижутера, че бижутата са нейни.
Жената е разкрита през февруари и то едва след като напуснала офиса, когато работодателите й открили, че бижутата липсват.
Бившата вицепрезидентка излъгала, че някои от бижутата са изгубени, други все още са в кабинета й, трети са повредени. Но тя се оплела в многото противоречащи си имейли, които показвали, че тя е продала бижутата, пише в полицейския доклад, публикуван във вторник.
Това отношение към накитите може да вкара Ингрид за 30 години в затвора.






















БГНЕС


Станете почитател на Класа