В НС ще гласуват промени в Закона за насърчаване на заетостта

В програмата на НС за седмицата е един от важните социални закони - депутатите от КБ Сергей Станишев и Антон Кутев са внесли два законопроекта за промени на първо четене в Закона за насърчаване на заетостта, предаде репортер на БГНЕС.

Ще се избират постоянни комисии на Народното събрание - продължение от миналата седмица. Предвиден е и проект на решение за утвърждаване на Вътрешни правила за реда и работата на Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

А като първа точка в дневния ред за четвъртък предстои разглеждането на проект на решение за предсрочно прекратяване на мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса Пламен Цеков на основание чл. 19, ал. 4, т. 3 от Закона за здравното осигуряване. Ще има първо гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за Държавна агенция "Национална сигурност" – единият с вносители: Сергей Станишев и Лютви Местан, другият-на Цветан Цветанов и група народни представители.

Предстои да се дебатира и гласува и по проект за решение за налагане на мораториум върху заповедите за премахване и забрана ползването на незаконни строежи, използвани за жилищни нужди в урбанизираните територии, както и незаконни строежи в държавни, общински и частни имоти на териториите на рибарските селища, изградени по Черноморското крайбрежие и първо гласуване на законопроект за допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане.

В седмичната програма е и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за дейностите по предоставяне на услуги и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за висшето образование.

Предвиден е и проект за решение за възлагане на Сметната палата да извърши одит за съответствие при финансовото управление на Министерство на вътрешните работи за периода от 01.01.2010 г. до 31.05.2013 г. В петък е редовният парламентарен контрол.


















БГНЕС

Станете почитател на Класа