Протестиращи: Да посрещнем Джулая пред Министерски съвет

Вече три седмици след започването на протестите #ДАНСwithme. За 17-ти ден в София граждани се събират на ларгото въпреки втория ден почти непрекъснат дъжд в София.

Множеството скандира "Оставка" и "Червени боклуци" пред Минситерски съвет, а в 20 ч. ще потегли на традиционното си шествие из столицата.

В същото време организаторите на „На кафе пред парламента” зоват в понеделник по повод 1 юли ("Джулай морнинг") протестът да започне от 8 ч. и да се проведе пред Министерски съвет.

#ДАНС под дъжда

Организаторът на ДАНСwithme Асен Генов пише във фейсбук, че за 16 дни протестът се е очистил от провокатори и организирани симпатизанти на ГЕРБ. По думите му „вчерашните 1500-2000 души в дъжда ще доведат 15,000-20,000 в понеделник, когато няма да вали.

„Ела, изгрей”

Фейсбук страницата, която организира протестните акции „На кафе пред парламента” отправи призив в понеделник по повод 1 юли ("Джулай морнинг") протестът да започне от 8 ч. и да се проведе пред Министерски съвет вместо Народното събрание, както беше досега. "Приятели, нека на 1ви юли 2013 г. да посрещнем заедно Джулая. Да се насладим на слънчевия изгрев пред Министерския съвет, в 8:00 часа, да изпием по едно кафе за здравето на любимите ни министри, които ще заседават в този час, а и за да ни върви добре седмицата", пишат организаторите и добавят, че в идните дни отново сборният пункт ще бъде Народното събрание.

По-рано днес недоволните предприеха по-силни мерки, за да поставят исканията си на дневен ред освен мирните протести и краткотрайните блокади на кръстовища в центъра на София, по-рано в неделя беше блокирано движението по магистрала „Тракия” преди Пловдив, а столичният бул. „Брюксел” беше обсаден и движението спряно.

Днес протест във Варна няма да има, тъй като в града се провеждат местни избори.






















btvnews.bg

Станете почитател на Класа