Йовчев: Правителството не е заложник на Сидеров

Не се чувствам заложник на Волен Сидеров.

Това заяви вицепремиерът Цветлин Йовчев в ефира на Би Ти Ви.

Той обаче отказа да коментира поведението на лидера на "Атака" в последните дни.

Не подкрепям каквито и да е действия, които предизвикват насилие и нарушение на обществения ред, добави Йовчев.

Всяко нарушение на закона ще бъде санкционирано, добави вътрешният министър.

На въпрос дали се води разследване по репортажите за платените агитки на ПП "Атака" Йовчев заяви, че не е незаконно някой да получи заплащане, за да отиде на протест.

Нищо няма да ме спре, отговори Йовчев на въпроса дали не е заложник на гласовете на Атака, които гарантират кворума на парламента.

"Ако Атака не отидат на работа и спре да работи парламента, ще си тръгне правителството. Това означава, че страната ще има много по-сериозни проблеми", предупреди вътрешният министър. В личен план оставката ми не е никакъв проблем за мен, каза Йовчев.

"Нека да започне диалог между двете страни – хората на улицата и институциите. Всяко рушене на институциите не е в интерес на обществото, тъй като ако оставим държавата да се движи от хора на улицата е много малка стъпката да се появи някой и да се призовава за диктатура, която да овладее хаоса на улицата. Надявам се да няма такъв човек", каза Йовчев.

На въпроса чие е предложението за назначаване на Делян Пеевски за шеф на ДАНС вицепремиерът отговори, че предложението е политическо.

Не знам дали има надполитическо ниво на взимане на решения, ако има, би било страшно, каза още вицепремиерът

Йовчев каза, че решението за това кой да бъде председател на ДАНС няма да бъде негово. Целта е той да не бъде подвластен на политическо влияние.

По думите ми Владимир Писанчев няма никакво отношение по работата на разработката "Галерия".

За скандалното назначение на зам.-министърът Иван Иванов Йовчев коментира, че му бил представен като приемлив кандидат. "Този човек не е извършвал престъпления, не е извършвал рекет, но с наличието на факта, че е работил в офис на СИК прави неприемливо присъствието му в МВР", каза Йовчев.



















Станете почитател на Класа